Oddsspill

Når du skal spille på odds er det viktig å oppdatere kunnskapen, om den sporten du skal spille på. På denne måten vil du lettere kunne regne ut sannsynligheten for et bestemt utfall. Dette utfallet avgjør om du har spilt på riktige odds. Dersom dine utvalgte oddsobjekter vinner, vil du oppnå gevinst på spillet som du har utført.

Hvis du setter deg inn i hvordan sannsynlighetsberegning fungerer, vil du finne verdien på hvert enkelt oddsspill. Dette gjør du ved å sammenligne samtlige odds, som er tilgjengelig på en bestemt hendelse. Ved å beregne sannsynlighet og odds vil du finne riktig verdi. Dersom du spiller på en begivenhet med lav verdi, kan du risikere å tape pengene dine.

Oppnå best verdi

For at du skal kunne vinne på betting, er det viktig at du forstår deg på odds. Når du har oppnådd en viss forståelse på hva odds er, blir det lettere å forstå hvordan du kan oppnå en gevinst. Deretter kan du forsøke å regne ut hvor stor gevinst, det er på de ulike oddsene. Ved å sammenligne dette resultatet vil du finne det beste oddsobjektet å spille på.

Deretter bør du få en oversikt over hvilke bookmakere som tilbyr tilfredsstillende oddsspill. Mange oddsspillere velger å spille på de oddsobjektene, som historisk sett har vist seg å vinne. Du kan også sjekke spillhistorikken som gjerne er registrert inne på spillekontoen din. Her kan du analysere og sammenligne tidligere spill.

Derimot er det viktig å huske på at det også bør tas hensyn til fremtidige resultater. Det er ikke alltid at et historisk ståsted vil være lønnsomt i forbindelse med oddsspill. Det er selvsagt viktig å ta hensyn til fremtidige resultater og prestasjoner. Det er viktig at du klarer å regne ut sannsynligheten for at et bestemt resultat finner sted.

Når du spiller odds på eksempelvis fotball eller hesteløp, bør du forvente at du kan tape innsatsen. Derimot er det viktig at du alltid spiller på odds, som har best verdi. Du bør derfor vurdere å lære deg effektive betting strategier. Du kan også vurdere å åpne en spillekonto hos flere bookmakere. Dette for å få tilgang til flere spennende bonuser og andre fordeler.

Lær ulike oddsformater

Du bør også sette deg inn i hvordan de ulike oddsformatene fungerer. Det finnes i den forbindelse to vanlige oddsformater, som er verdt å legge merke til. Dette er oddsformatene brøkodds og desimalodds. Disse oddsformatene benyttes av bookmakerne for å vise spillerne hvilke vurderinger som har blitt foretatt. Dette hovedsakelig med utgangspunkt i sannsynlighet og risiko.

I Storbritannia, Australia og USA benyttes fremdeles brøk for å vise hvilken odds, som er gjeldende. Dersom en brøkodds er på totalt 2/1 tilsier dette at du vil motta to ganger din innsats, om du vinner. Dersom du ønsker å ta utgangspunkt i en vanskeligere form for brøkodds, kan du dele tall nummer en, med tall nummer to.

Ved å benytte desimalodds på innsatsen, blir din innsats tatt med i den oddsen som presenteres. Dette tilsier at en brøkodds som i utgangspunktet er på 2/1, vil bli 3,0 om den gjøres om til desimaler. Du bør derfor sette deg inn hvordan ulike oddsformater fungerer. Spesielt om du ønsker å bli god i sannsynlighetsberegning, i forbindelse med oddsspill.

Det er ikke så vanskelig å redegjøre for hva sannsynlighet er. Derimot er det ikke like enkelt å regne ut sannsynligheten i praksis. I utgangspunktet vil sannsynligheten på et utfall av en hendelse være fra 0% til 100%. Den teoretiske oddsen som du regner ut selv vil sannsynligvis være bedre, enn den oddsen som tilbys av bookmakerne.

Sannsynligheten for å vinne

Det er derfor ikke alltid like enkelt å regne ut den aktuelle sannsynligheten i et oddsspill. Dette da bookmakerne gjerne opererer med en dårligere sannsynlighetsverdi, enn den du teoretisk kan regne ut selv. For at du skal komme godt ut av et oddsspill bør du derfor oppdatere kunnskapen din, om de aktuelle oddsobjektene.

Dersom du har funnet et oddsobjekt som du ønsker å spille på, bør du undersøke hvilke andre oddsobjekter som er favoritter. Dersom det er tre andre oddsobjekter som også er favoritter, er sannsynligheten for at din favoritt er på 1/3. For at det skal fungere å spille på din favoritt, bør den ha en odds på minimum 2/1.

Det er derfor viktig at du finner verdien på din favoritt før du spiller på oddsen. Slik unngår du at du spiller på oddsobjekter som ikke har en sjans til å vinne, i forbindelse med den aktuelle hendelsen. Det er derfor viktig at du stadig oppdaterer deg på de aktuelle oddsobjektene, som det kan spilles på.

Det er viktig å huske på at den aktuelle oddsen stadig endrer seg. Du bør derfor holde deg oppdatert på hvilke oddsspill som er aktuelle. Det kan også være en fordel å ikke spille mer enn du kan tape. Dersom du spiller på oddsobjekter som innehar en viss verdi, vil du sannsynligvis vinne på noen av oddsspillene dine.

Bestem maksimal innsats

For å mest mulig ut av dine oddsspill bør du bruke tid på å planlegge innsatsene dine. Det er derfor viktig å være oppmerksom på at du bør lage deg et spillebudsjett. Ved bruk av dette budsjettet vil du kontinuerlig vite hvor mye du kan spille for. Innsatsen din bør reguleres etter hvor stor sannsynlighet det er, for at du skal vinne oddsspillet.

I tillegg til å benytte deg av et spillebudsjett, bør du også strukturere innsatsen din. Ved å spille strategisk vil du lettere få kontroll over hvor mye du spiller for. Bruk derfor tid på å regne ut sannsynligheten og verdien, på hvert oddsobjekt. Slik vil du inngå store og unødvendige tap av dine innsatser. Dette krever at du spiller disiplinert.

Dersom du ikke bryr deg om å analysere dine favoritter før du plasserer et spill, vil det ikke være noe poeng i å spille strategisk. Oddsmarkedet endrer seg stadig, ut fra hvilke oddsobjekter som går av med seieren. Det er derfor viktig å holde seg oppdatert på aktuelle oddstips og annen informasjon, før du utfører en innsats.