Categories
Guider

Spill hos Norsk Rikstoto

Når du skal spille hestespill, er Norsk Rikstoto en god plattform å gjøre det på. I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på både hva Norsk Rikstoto står for, i tillegg til hva og hvordan du kan spille hos dem.

Hva er Norsk Rikstoto?

Norsk Rikstoto er blant de ledende aktørene av hestespill i Norge. Dette selskapet ble etablert i 1982, og siden den gang har de gjort mye bra for norsk hestesport.

Dette selskapet er en aktør som gir norske spillere muligheten til å spille på hest. Men det er ikke penger som er motivasjonen deres bak det hele. Norsk Rikstoto donerer faktisk hele overskuddet fra salget sitt til de som fortjener det, og det er nettopp norsk hestesport!

På den måten bidrar Norsk Rikstoto til at mye bra kan skje. Det er dessuten veldig vanlig at disse pengene blir brukt til fordel for forskning, idrett, utdanning og hestevelferd. Overskuddet varierer naturligvis, men i 2019 gikk det hele 500 millioner til disse formålene.

Det er altså dette som er formålet til Norsk Rikstoto. De ønsker ikke å tjene penger på sporten som nordmenn elsker så høyt. I stedet gjør de alt i sin makt for at norsk hestesport skal være noe positivt. I tillegg ønsker de at du som spiller skal få litt høy puls – av spenning!

Hvordan foregår hesteløp?

Når det arrangeres hesteløp i Norge, så løper ekvipasjene for å vinne en pengepremie. Norsk Rikstoto jobber med utgangspunkt i ett mål, og det er at halvparten av deltakerne skal reise hjem med en pengepremie. Både hest og jockey får en liten gulrot til slutt, her altså!

Hvor kommer premiene fra?

Det er kanskje noen som lurer på hvor disse premiene kommer fra. Det henger sammen med det vi nevnte ovenfor om at Norsk Rikstoto beholder svært lite av det de får inn. Inntektene som de får fra salget, omgjøres til pengepremier.

Det er altså fra Norsk Rikstoto sine inntekter at premiene i både selve hesteløpet og hestespillene kommer fra. Ekvipasjene vinner pengepremier som kommer fra det spillerne har spilt, og det samme gjelder for premiepremiene som spillerne vinner selv.

I 2019 hadde Norsk Rikstoto en omsetning på svimlende 3,4 milliarder norske kroner. Det er en overveldende sum! Av denne summen ble 2,3 milliarder omgjort til premiepremier til spillerne. Resten gikk altså til premiepremier til ekvipasjene og norsk hestesport.

Norsk Rikstoto sine hestespill

Hos Norsk Rikstoto kan du spille en rekke spill. Det skilles mellom spill med store potter og spill med mindre potter. Her har du en oversikt over spillene du har å velge i, basert på hvor stor lysten din til å prøve å vinne er:

  • V75 (stor pott)
  • V65 (stor pott)
  • V64 (stor pott)
  • V5 (stor pott)
  • V4 (stor pott)
  • 5+ (stor pott)
  • DD (stor pott)
  • Trippel (mindre pott)
  • Tvilling (mindre pott)
  • Duo (mindre pott)

V75

Hos Norsk Rikstoto er det V75 som er det mest populære hestespillet. Det er også her at du har størst mulighet til å vinne de store pengepremiene.

For å vinne i V75, må du ha gjettet riktig vinner i 7 hesteløp. Det er dette som gir de største pengepremiene. Det betyr imidlertid ikke at alt håp er ute, hvis du ikke får det. Du kan også vinne stort med 5 og 6 rette i V75.

Tvilling

Blant spillene med mindre potter, finner du hestespillet som heter Tvilling. Dette spillet er svært enkelt. Vi kan ikke garantere at du alltid kommer til å vinne her, men spillet kjennetegnes av å gi gevinst ganske ofte.

I Tvilling satser du på de to hestene du tror kommer til å komme i mål først. Det spiller ingen rolle om den du satset på først kommer som nummer to, eller omvendt. Du har gjettet riktig uansett!

Det kan imidlertid variere hvilket hestespill som kan spilles til de forskjellige løpene. Dette spillet vil fungere til de aller fleste travløpene som arrangeres.

Vinnersjanser på Norsk Rikstoto

Når det gjelder vinnersjanser på Norsk Rikstoto, så er det mange faktorer som må tas med i betraktningen. Hestespill er hovedsakelig et sjansespill, og da er det vanskelig å skulle si noe spesifikt om vinnersjansene til den enkelte spilleren.

Men med utgangspunkt i de samme eksemplene vi har brukt tidligere i denne artikkelen – V75, Tvilling og statistikk fra 2019 – vil vi likevel forsøke å gi deg en liten pekepinn.

I 2019 ble det levert inn 3 823 825 bonger for V75, og av disse inneholdt 1 136 805 gevinst. I dette spillet var det altså 30 % sjanse for gevinst dette året. For Tvilling ble det levert inn 1 447 308 bonger med 291 667 gevinstgivende bonger. Det utgjør en prosent på 20 %.

Det er altså ingen tvil i at du kan ha det veldig gøy gjennom spill hos Norsk Rikstoto, men vinnersjansene er ikke de aller høyeste.