Mest populære spill til mobilen

Mobilen er ikke lenger bare noe som brukes til kommunikasjon. For mange er smarttelefonen en komplett underholdningspakke, ikke minst fordi man får tilgang til utrolig mange spill. Noen gratisspill følger med telefonen, mens andre kan lastes ned fra Google Play og Apples App Store. Betalingsspill er også blitt svært populære, da folk er villige til å betale for å få tilgang til enda bedre spill, eller for å låse opp enda flere funksjoner i gratisspillene.

Spillmarkedet er blitt svært konkurransepreget, og det er mange som kniver om topp-plasseringene på listene. Noen som tidligere har klart det er, er norske Håkon Bertheussen, kjent som grunnleggeren av mobilspillet Wordfeud, et Scrabble-lignende spill som ble lansert i 2010. Det er Bertheussen selv som eier alle aksjene i selskapet bak spillet, og det er liten til om at dette hadde vært svært ettertraktede og blant de beste norske aksjer hvis det hadde vært mulig å kjøpe seg inn i selskapet.

Vi har sett nærmere på hvilke spill som topper dagens topplister i spillkategorien i Google Play-butikken. Finnes det noen verdige arvtagere etter norske Wordfeud i listene, eller hva er det som fenger dagens spillere?

Mest populære gratisspill

Run Rich 3D er et av de mest populære gratisspillene, og går ut på at du skal gå gjennom løyper med ulike hindringer, og målet er å samle så mye penger som mulig underveis. Samtidig må du unngå å samle flasker, søppelbøtter og regninger. Spillet har relativt enkelt grafikk, men byr på en enkel spillopplevelse som mange setter pris på.

Et annet spill som har blitt populært den seneste tiden er Count Masters: Crowdclash and Stickman Running Game. Spillet byr på hinderløyper der du skal lede en gjeng med stickmen, altså små miniatyrfigurer, gjennom porter og beseire motstandergrupper.

Belt It er et annet enkelt, men populært spill som går sin seiersgang i Google Play-butikken i disse dager. Spillet går ut på at man skal koble sammen setebelter for å sikre at personer eller ting holdes på plass.

Mest populære betalingsspill

På toppen av topplisten over betalingsspill finner vi Minecraft, et kjent spill som fungerer både på smarttelefoner og datamaskiner. Her kommer man til en uendelig verden der man kan være med på å skape og bygge nye ting, samtidig som man må jobbe for å tjene nok ressurser og våpen til å beskytte seg.

Bloond TD 6 er et populært betalingsspill med krigende aper. Spillet kan spilles i multiplayer, noe som gjør at man kan spille med og mot venner også. Det finnes en rekke ulike kart man kan spille, samtidig som man kan tjene trofeer for å låse opp elementer som lar deg tilpasse apene dine.

På tredjeplass over betalingsspillene finner vi Evertale, et fantasispill der man skal fange og utvikle monstre. Hjelp med å frigjøre en verden kalt Erden fra dødelige Pandemonium, og samle, utvikle og trene kreaturer og krigere i denne fantasiverdenen.

Recent articles